perjantai 18. maaliskuuta 2016

Osteopaatin jatkohoito - parempaan suuntaan menossa



Mukava ja taitava hevososteopaatti Mari Vidgren kävi tänään taas hoitamassa Anin ja tallin muita hevosia. Ensimmäisestä hoidosta on noin kuukausi.

Arvio tilanteesta oli, että on selkeästi menty parempaan suuntaan. Kaulan alaosa ja yleensäkin koko etuosa ovat jumissa, mutta lonkat ovat nyt paljon paremmassa kunnossa kuin viimeksi. Ollaankin edellisen käynnin jälkeen kiipeilty kallioista maastolenkkiä ja kahlattu hangessa monta kertaa.

Selkä ei parane hetkessä, jos on ollut pidempään satulan kanssa haastetta. Nyt kannattaa pari viikkoa olla ilman estepenkkiä, ja sitten vasta kun selkä on kunnossa ja rauhoittunut, ottaa taas se mukaan, silloin ei pitäisi haitata käyttää sitä kerta viikossa. Meillähän lainataan tallikaverilta parhaiten sopivaa satulaa hyppäreille siihen asti, kun oma tilattu satula tulee. Nyt voi hyppärin sijaan mennä vaikka muutaman kerran kavalettijumppaa koulusatulan kanssa.

Marin ohjeet:
Pari päivää treeniä vain käynnissä, sen jälkeen eka treeni keskitytään tekemään ravisiirtymisiä, unohdetaan laukat vaikka kokonaan ekalla kerralla.
Treenien alussa takaosan ympäri väistätystä, niin että hevosen kaula on kunnolla käännetty väistön menosuuntaan, jotta ottaa viimeisenkin kaulanikaman mukaan. Paljon avoja, pohkeenväistöä, ja muuta väistöä, jotta saa lapaa ja kaulan alaosaa auki.

Muutoin Ani oli hoidettaessa vähän äkäisempi kuin viimeksi, mikä selittynee todella kovalla kiimalla. Se kuitenkin käyttäytyy hoidettaessa aina hyvin, ja kuten kuvasta näkyy, yritti aluksi hoitaa takaisin. Mari avasi myös kielessä olleen jännityksen, ja sen jälkeen Ani irvisteli tyytyväisenä ylähuulellaan ja alkoi lopuksi haukotella.

3 kommenttia:

  1. Olisi kyllä kiva testata omallekin hevoselle osteopatiaa, vaikka saakin jo kraniosakraalihoitoa! Ilmeisesti teille on ollut osteopatiasta apua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää urpoan tän joka kerta, vastaan niin että se menee erikseen tuohon alle eikä kysymyksen perään... ehkä mä joku päivä opin... :'D

      Poista
  2. Mä en ole ihan varma onko tuo kraniosakraalohoito ja osteopatia kuitenkin sama asia? Jostain mulle on synytynyt semmoinen käsitys, pitäisi tutkailla asiaa. Mutta juu, tämä oli eidän toka hoito, ekasta hoidosta raportti: http://prosessiratsastaja.blogspot.fi/2016/02/hevososteopaatin-kasittelyssa.html
    Oli niin jumissa silloin ekalla kerralla että silloin sanottiin että jatkohoito on tarpeen kuukauden kulttua ja se oli nyt. Edellisen hoidon jälkeen oli tosi hyvä tuo hevonen, mutta huomasi sitten jonkun ajan päästä että jatkohoito tarpeen niin kuin ohjeistettu. Nyt sitten jatkossa silloin kun tuntuu tarpeelliselta.

    VastaaPoista

Kiva kun poikkesit. Jätä kommentti tänne! Kerro omista kokemuksistasi?