Blogin esittely

Tämä blogi on tutustumismatkani hevoseeni ja ennen kaikkea omistamiseen - hevosen omistajaksi tuleminen kun näyttää muuttavan harrastuksen aivan täysin. Blogin kirjoittaja on kaikkeen intohimoisesti pohjamutia myöten perehtyvä perheenäiti, joka astui elämänsä ensimmäiseen kavioliittoon syyskuussa 2015.

Palasin ratsastuksen pariin 2002 ja olen lyhyttä ratsastuskoulupätkää lukuunottamatta ratsastanut yksityishevosten vuokraajana. Toisen hevosella ratsastaessa ei ole tarvinnut kovasti pohtia ruokintaa, terveyttä ja sen ylläpitoa, varusteita, ja niin edelleen, vaan hoitaa tallirutiinit omistajan "ohjeen mukaan". Konkreettista selvitettävää sekä pään sisällä prosessoitavaa siis riittää. Tarkoituksenani on julkaista myös asiapitoisempia artikkeleita osana blogia. Koulutukseltani olen tekniikan tohtori ja ammatiltani tutkija... ei siis ole yllättävää, että tykkään kaivella myös harrastusrintamalla asioita hieman pintaa syvemmältä... välillä hyvinkin perinpohjaisesti. (Tästä tuo nimi blogilleni.) Osa postauksista on tietenkin kevyempää pohdintaa ja fiilistelyä mielessä risteilevistä ajatuksista sekä arjen dokumentointia.

Blogin ajatuksena on jakaa näitä tutkimusmatkoja hevosen omistamisen syövereihin. Tavoitteenani on hevoseni kokonaisvaltainen hyvinvointi (miksei myös ratsastajan) ja toimiva yhteistyö ratsukkona. Siten aiheinani on mm. hevosenomistajana/ihmisenä kasvaminen, hevostaitojen syventäminen, kehittyvä ratsastustaito, hevosen ruokinta, hoito ja terveys (unohtamatta ratsastajan hyvinvointia!), sujuva talliarki, varusteet, ja välillä tietysti ihan fiilistely, huumoria unohtamatta. Erityisesti minua kiinnostaa apujen etsiminen vaivoihin yrttien ja muiden luonnollisten hoitokeinojen kautta.

Tervetuloa matkalle mukaan!

Otathan kuitenkin huomioon, että minulla ei ole mitään hevosalan koulutusta eikä myöskään lääketieteellistä tai ravitsemukseen liittyvää koulutustaustaa ja kaikki blogin sisältö on tuotettu harrastajapohjalta. Kirjoitan omasta näkökulmastani, ja kuuntelen tukijoukkojani, ja vertailen informaatiota eri lähteistä. Taustaselvityksissä ammatin tuoma kykyni ja kokemukseni arvioida ja lukea tieteellisiä tutkimuksia ja muuta materiaalia kriittisesti auttaa, mutta huomautan, että olen kiinnostunut harrastaja täysin oman oppialani ulkopuolella. Blogissa esitetty informaatio ei korvaa ammattilaista, joten jos olet hevosesi kanssa ammattilaisen avun tarpeessa, käytä sitä.

En ole myöskään mikään 'huippuratsastaja', vaikka en itseäni ihan surkimuksenakaan pidä. Valmentaudun säännöllisesti ryhmätuneilla ja otan yksityistunteja, mutta aina välillä sitä konkreettisesti kohtaa omat rajoitteensa. Oikeastaan en viitsi uhrata henkistä energiaa itseni kategorisointiin - kaikilla ratsastajilla on hyviä ja huonoja päiviä, ja minun tavoitteenani on kehittyä koko ajan paremmaksi ratsastajaksi, ja saada oma hevoseni ratsastettua peremmin..

Jätä ihmeessä kommentteja kirjoituksiin ja jaa oma kokemuksesi! Jokainen kommentti on arvokas ja kiinnostava, ja voi auttaa kehittämään sisältöä entistä paremmaksi. En aina vastaa kommenttiin erillisellä kiitosvastauksella, sillä - rehellisyyden nimissä - en jaksa lukea niitä "kiitoskommentteja kommenteista" muiden blogeissa. Törkeydet, trollaukset jne. deletoin ilman sen kummempia selityksiä, ihan vain siksi, että blogini tarkoitus on jakaa hyvää fiilistä ja hevostietämystä, enkä koe velvollisuutta selitellä jos poistan asiattomat kommentoinnit. Kommentit 7 vrk vanhempiin postauksiin on moderoitu; kysymys ei ole sensuurista, vaan jotta huomaan vanhempiin viesteihin tulleet uudet kommentit.

0 comments:

Lähetä kommentti

Kiva kun poikkesit. Jätä kommentti tänne! Kerro omista kokemuksistasi?