torstai 14. heinäkuuta 2016

ER Hööks Summer Cup Hästbackassa | Video



Käytiin tänään hyppäämässä Kirkkonummen Hästbackan tallilla iltakisat, joista jäi hyvä mieli ja oltiin jopa sijoittuneiden joukossa. Ei ollut hevonen eikä ratsastaja parhaimmillaan (ratsastajalla taas isosti univajetta), mutta räpiköitiin nollilla läpi ensin 60 cm clear round -luokka. Hööks Summer Cup -osakilpailu on 80 cm luokka, ja siitä tulos 0-0. Osallistujia oli ilmoittautunut 36.

Lämpötila oli 22°C, ja Ani on lämpökeleillä aika rento tapaus (ei kyttäillyt mitään koko reissulla). Se oli vähän verkkainen verkan alussa, mutta alkoi kyllä reippaasti tehdä hommia. Emme ole yleensä kuvanneet verkkaa, mutta ihana kisahoitajamme Liina kokeili videointia verkan aikana, joten pikku pätkä siitä tuossa (kesto 1 min). Eipä tuossa mitään ihmettä ole, hypellään okseri ja koitetaan laukata muiden ratsukoiden joukossa. Valkku huutaa, että teen liikaa duunia kropalla - tuohon suuntaan askel on jotenkin semmoinen, että lähden kompensoimaan siellä jotain. Pitäisi istua hipihiljaa ja pistää poni liikkumaan reippaammin. Valkku komentaa myös jalkoja paremmin alas ja pää suoraan. Hypyissä voisin olla paremmin mukana. Kuten sanottu, olin katkiväsynyt ja siihen nähden ihan ok.


Video: pätkä verkasta (n. 1 min)

60 cm luokka alkoi jotenkin niin nopsaan, etten ihan saanut Ania sytytettyä siinä lähtiessä, ja se sai jonkun "tammakohtauksen" ja pudisteli päätään. Se ei ollut yhtä kuulolla kuin verkassa oli, ja olin itsekin vähän ulapalla. Se ei ole ikinä tehnyt noin ratsastaessa, veikkaan ötökkä korvassa tai jotain. Myös kesken radan pompittiin jotain vastaavaa kentän päädyssä. Se kuitenkin hyppää sydämellään, videosta näkee kuinka se korjailee kun askel ei sovi ja virtaa on hieman liian vähän.


Video: 60 cm clear round (1:35)

Toisen luokan alussa mietin kuinka mahdan selvitä, mutta sain jotenkin kerättyä itseni, muistin radan, ja ratsastin kaikki lyhyimmät tiet uusinnassa. Esteeltä numero 9 esteelle 10 oli aika tiukka, harva uskalsi vetää lyhintä reittiä 7/13:n edestä, koska 10 piti hypätä sitten todella kurvaten. Vielä kun saisi nuo käänmökset kentän päissä tiukemmiksi. Eli tässä 11 --> 12 ja 13 jälkeen. Siellä kun on tilaa ja Ani hyppää isosti niin minulla menee yksi laukka-askel hukkaan, kun koitan kerätä itseni tasapainoon. Jos askel ei sovi niin Ani hyppää joko ison hypyn kauempaa tai ottaa pikkuaskeleen ponnistaessa. Yleensä olen näissä ihan kuulolla mutta tänään piuhat ehkä hieman hitaalla. :D


Video: Hööks Summer Cup 80 cm (1:53)

Tammalla oli joku ihan outo päivä, se polki kiukkuisena jalkaa vesiboksissa jo lähtiessä, kun vesi oli liian lämmintä, ja kisapaikallakin laittaessamme varusteita. Heilutteli päätä tuossa radalla, yms. Kotona nautiskeli tyytyväisenä kaula ojossa, kun harjasin rivakasti magic brushilla, mutta näytti hampaita kun koskin yhtä kohtaa vatsassa. Se siis tykkää omasta ihmisestään, ei pure, mutta se näytti niitä suurieleisesti, että ymmärsin. Itse asiassa osa sen temppuilua oli, että se olisi halunnut rapsuttaa vatsaa. Hän on ollut vaihtelevien säiden takia pari päivää ilman ötökkälointa, kiristäähän se hermoja. Ei se usein mieltään osoita, joten antaa hänen olla. Intopiukeana oli kuitenkin kotipihassa kiire autoon, kun lähtöä tehtiin. Loimi tekee comebackin pesukoneen kautta. ;)

Valkun "pää suoraan!" -kommentti verkassa on tainnut jo radalla unohtua.

Hästbackassa oli lähtölistojen mukaan yli 130 starttia koko illan aikana. ER:n kisat ovat suosittuja, sillä ne on todella hyvin järjestetty: on kuulutukset maneesissa, pitävät kirjaa siitä millä lähtönumerolla milloinkin pääsee verkkaan, kun verkasta poistuu kirjaavat ylös ja tieto kulkee verkkapaikan ja kentän välillä. Kaikki on suunniteltu - pysäköintipaikat, missä hevosten kanssa ollaan ja odotetaan, ja niin edelleen. Pari vuotta sitten oli vielä kaoottisempi meininki ratsukkojen norkoillessa siellä täällä odottamassa vuoroaan, mutta nykyään kaikki tällaiset on mietitty todella hyvin. Ja hyppäämisen kannalta on olennaista, että kentän ja maneesin pohjat ovat hyvät. Myös radat ovat olleet hyvin suunniteltuja - loogisesti eteneviä, mutta aina jotain pientä muistettavaa kuitenkin.

Liina <3

Koko reissu oli tosi kiva, kisakaverilla meni hyvin ja meillä oli molemmilla kaksi ruusuketta kotiintuomisina. Meillä oli myös vallan mainio groomi Liina, joka on ollut nyt muutamia kertoja apuna ja äänestämme kiitollisina jatkoon kaikkiin tuleviin kisoihin.

0 comments:

Lähetä kommentti

Kiva kun poikkesit. Jätä kommentti tänne! Kerro omista kokemuksistasi?