torstai 30. kesäkuuta 2016

Hyppäri 29.6.2016 | Video

[Postauksen still-kuvat ovat kaappauksia videolta.]
Olen ollut kiireinen ja blogi ei ole ehtinyt raportoimaan havaintoja ja arkea siinä tahdissa, kuin asiat etenee ja mitä mielenkiintoisia havaintoja tulee tehtyä. Olisi paljon kirjoitettavaa, mutta mistä edes aloitan. Tai kun pitkään valmisteltuani postausta huomaan, että tilanne on jo muuttunut... Usein jos joku säännöllisesti päivittyvä blogi hiljenee, niin somepalstoilla alkaa höpötys, että hevonen on risa. No, meillä yksinkertaisesti on treenattu ja touhuttu, minulla oli työmatkaa ja niin edelleen. Lisäksi sain uuden järjestelmäkameran vanhan hajonneen tilalle, ja olen nyt alkanut uppoutumaan siihen. Ja pikku kuvailutreenin jälkeen I'm in laav!

Ennen kuin alan ruotimaan hyppäriä, haluaisin kiittää blogin lukijoita mielenkiinnosta ja positiivisesta palautteesta. Blogin lukijamäärät ovat nousseet kovasti. :) Lisäksi blogi huomioitiin Aikuisratsastajan muistin virkistykseksi -blogin suosikkiblogeja käsittelevässä postauksessa, mistä lämmin kiitos ja nöyrä kumarrus!

Tykkään näistä videolta löytyneistä silueteista kovasti. Tallirakennus heittää varjon kentälle.

Asiaan palatakseni, tällä kertaa nopsa analyysi päivän hyppäristä, silläkin uhalla, että blogi alkaa jo tuntua itseään toistavalta... Päässä muhii vaikka kuinka monta postausideaa, ja koneella kokoelma aihioita ja kuvia, mutta ennen lomaa pitäisi tehdä rästityöt pois ja samalla katsoa tenavan perään. Kuvausasioista varmasti postaan useammankin kerran myöhemmin, kun saan muuta sumaa purettua.

Ensin video:


Meillä hyppäri on yleensä keskiviikkoisin. Nyt olemme menossa kisoihin lauantaina, joten tänään mentiin säästeliäästi. Radassa oli ykkösvaiheessa puunvärinen pysty, viininpunainen pysty, sarja, peikonkuvilla koristeltu pysty ja oranssi okseri. Kaksi viimeistä ovat linjalla kentän pituussuuntaan. Meillä on jokaisella hyppärillä tällainen pitkä linja. Olen päätellyt, että sen tarkoitus on mm. opettaa meille askelten laskemista ja säätämistä.

Oranssilta okserilta alkoi uusinta, jossa vesimatto, peikot väärin päin ja puinen pysty. Kentällä oli myös muuri, mutta sitä en hypännyt, koska se oli 95 cm, ja me treenataan 80cm korkeutta tällä hetkellä. Meillä treenataan johdonmukaisesti, ja kyllä ne esteet meilläkin varmasti aikana nousevat. Mieleni olisi kyllä kovasti tehnyt koittaa muuria...

Huonon laukan takia ponnistus ihan liian läheltä.
Hyppäsimme 23°C lämpötilassa ja Ani oli aika lötkön oloinen, vaikka Ani tietysti juotettiin ennen tuntia. Meillä on harvemmin tätä ongelmaa, että Ani ei liikkuisi eteen esteillä, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ajauduin siksi ponnistamaan hieman liian läheltä toisella esteellä. Alun jälkeen menin topakammin, ja sain ponin liikkumaan. Meillä oli tosi vähän aikaa painaa mieleen rata, joten dementia iski kakkosesteen jälkeen. Sen jälkeen sain poniin tehoa ja ratakin muistui mieleen.

Muistinmenetyksen jälkeen laukka rullaa ja loppu radasta sujui tasaisen hyvin sarjalta eteenpäin.
Nyt harjoittelimme myös ekaa kertaa uusintaa. Olin miettiyt yhden esteen tien hieman hassusti, koska olin jotenkin alkuun hahmottanut, että vesiesteen jälkeen mentäisiin tiukasti sarjalle, jolloin olisi ollut hyvä hypätä este voltilta. Tietenkään vedeltä ei käännytä sarjalle, koska silloin olisi menty sarjaan väärästä suunnasta.

Peikkoeste takaa.
Meillä on kaverini Merjan kanssa leikkimielinen vertailu ja tsemppaus treeneissä toisiamme kohtaan, kun aloitimme hyppäämisen samaan aikaan ja etenemme samalla tasolla. Selvitin videoista piruuttani, kumpi oli nopeampi uusinnassa. Kaverini Merja voitti kolmella sekunnilla. Damn!

Laitoin kuitenkin itseäni likoon tuossa osuudessa enemmän, kun kisoissa olen valinnut sen turvallisimman vaihtoehdon. Huomasin että pitää vaan heittäytyä ja luottaa poniinkin vähän. Oikeasti sen reaktiokyky on nopeampi kuin minun, joten rohkeasti vaan yrityämään tiukempaa mutkaa ja kaasua lisää. Nyt selkeästi hyytyy tiukoissa käänteissä laukassa, mistä saamme hyvän inspiraation takaosan voimailutreeneihin. Puolen tunnin kävelyn päässä on noin 500m pitkä ylämäki hiekkatietä, saisiko sitä lähdettyä sinne laukkaamaan kerran viikossa? Kentällä taas pitäisi ottaa lisättyä laukkaa osana jokaista treeniä.

0 comments:

Lähetä kommentti

Kiva kun poikkesit. Jätä kommentti tänne! Kerro omista kokemuksistasi?