sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Day spa eli ponin kuuraus


Pakkasten paukkuessa ei ole voinut ruveta pesemään hevosta, ja häpesin silmät päästäni kun hieroja sai melkolailla likaisen potilaan käsittelyyn. Kun pakkanen laski, niin ei kuin kuuraamaan.


Hevoseni ei ole klipattu, ja siksi on monta syytä miksi ei ole järkeä alkaa kovalla pakkasella pesemään. Tallissa on superpakkasella kylmä, kuuman veden saanti on epävarmaa, tai riittääkö se kaikkeen kriittisempään tekemiseen, varsinkin jos on muutenkin riskiä putkien jäätymisestä tai pysyykö tallin lämpötila nollassa tai sen yli. Ja kaikki systeemit muutenkin ylikuormituksella. Sitten hevosen kuivatus viileässä tallissa, miksi riskeerata kylmettymistä?


Melko paljon oli höyryä ilmassa!


Olen ollut tyytyväinen siihen, etten klipannut ponnya. Karva on ohutta kropassa loimitetulla alueella, kaulassa on vähän paksumpi karva. Karva on niin ohut, että mitä treenissä on hionnut, on tallissa hoitotoimenpiteiden kuluessa jo kerennyt kuivaa. Loimittaminen kylmillä ilmoilla on vähemmän stressaavaa kuin tallikavereilla,  jouden hevoset ovat nakuja. Klippaus voisi olla kiva silloin karva alkaa vaihtua, mutta luulen että talven yli päästään klippaamatta. Leuan alta, korvista ja jaloista olen siistinyt talvikarvaa saksilla.



0 comments:

Lähetä kommentti

Kiva kun poikkesit. Jätä kommentti tänne! Kerro omista kokemuksistasi?