maanantai 13. kesäkuuta 2016

Bucket listejä ja muita outoja postaustyyppejä

Kuva netistä.
Varoitus: postaus sisältää sarkastista huumoria.

Mikä ihme villitys tämä nyt on, kun joka toinen (teini)blogi pukkaa ulos näitä "summer bucket list" -postauksia. (Ahaa, takapiru onkin Jalustin.netin teemahaaste...) Bucket tarkoittaa tietty ämpäriä, mutta ei näissä ole kyse ämpäreistä, vaan siitä, mitä kesän aikana vois tehdä. Niinkuin lista, ja siihen rasti ruutuun kun homma hoidettu. Vähän aikaahan sitten pyöri somessa Bucket challenge, mutta siinä kumottiin jääpaloja sangolla päähän. Ihan eri juttu siis!

Bucket list -bloggauksen konsepti on simppeli, kun ei keksi kirjoitettavaa, niin tehdään lista asioista, jotka loman aikana koetaan (tai suoritetaan). Jos ei keksi niitäkään, voi kopioida kaverin listalta kivat jutut. Tähän tyyliin:

1. Aion ratsastaa yksisarvisella Kuusamosta Perniöön.
2. Aion ratsastaa helteellä suu auki, kunnes sinne lentää paarma.
3. Pesen kärpäsloimen. Se on ihan kakkainen.
4. Käyn ratsastamassa maastossa, mutta tällä kertaa teenkin jotain superjännää, nimittäin... rumpujen pärinää... meenkin yöllä! Tai oikeestaan illalla ysiltä. Mut yömaasto se on, kuitenki.
5. Pesen hepan, ja paan sillon biksut päälle! Otan tietty kuvan tästä ja lataan sen instaan. Ehkä tehdään myös semmonen editoriaalityyppinen blogipostaus. :)
6. Meen leirille, mut en mihkään noloon paikkaan. Jos Ville valmentaa siellä, se on iha ok.
7. Otan tietty selfien Villen kaa. Duh.
8. Ostan jotain tosi kallista, mielellään Animoo.
9. Nyt loppu ideat, mut kymppi ei oo viel täynnä...
10. Nyt keksin! Syötän mun hepalle jäätelöä ja otan kuvia instaan! Koirakin käy kyllä, mut kissa ei, ku ne ei syö jätskiä.
11. Flixuu ja tsekkaan parit vlogit.

Sitten kesän jälkeen tehdään tietenkin follow-up postaus, eli mitä nyt tehtiinkään ja mitä jäi tekemättä.  Ja sillä välillä tietysti oma postaus jokaisesta suorituksesta.

Näiden Bucket listien lisäksi muutama muukin teinigenren postaustyyppi saa aikuisen tekemään facepalmit. Siis ekana on tää puhelinkuvapostaus. Ai mikä? No se, missä postauksen aihe on oksen... tyhjentää puhelimen koko kuvagalleria blogiin. Kuvista löytyy tietty lattemukia, poikaystävää, uusi hiusluukki, selfieitä, pieruverkkarit, koira, ja heppa.

Kysymyspostaus on taas sellainen, että koska ei ole oikein aihetta kirjoittaa, pyydetään blogin seuraajia lähettämään kysymyksiä. Näihin sitten vastataan postauksissa Vastauksia osa 1, Vastauksia osa 2 ja Vastauksia osa 3.

Kirsikkana kakun päällä ovat nämä "linkkaa blogisi, ja jos sulla käy tuuri, arvostelen sen" -postaukset. Eli sinne sitten joku nuori ja viaton ihmispoloinen linkittää bloginsa, ja seuraavassa postauksessa komeilee blogiarviointi, josta selviää kuinka tylsä ulkoasu on, ihan ok postauksia mutta voisi olla enemmän arvontoja, miinuksena melko harvoin päivittäminen, plussaa kuitenkin videoista, tuomiona "ihan kiva mutta ei niin kiva että viitsisin jäädä seurailemaan". Okei, no kiitti.

13 kommenttia:

  1. Hehheh, olen kyllä itsekin sortunut tuohon Summer Bucket:iin, kysymyspostauksen vastauksiin ja linkkaa blogisi- postauksiin, joissa olen arvostellut kaikki linkatut blogit- ja useimmiten myös liittynyt niihin.
    Hauskasti kirjoitettu postaus, nosti kyllä hymyn huulille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että ainakin joku ymmärsi huumoriksi.. Mutta hei, sulla on puhelinkuvapostaus vielä tekemättä! :D

      Varmaan sorrun joskus itsekin noihin, olen ajatellut ettei olla niin kiinnostavia, että kukaan haluais kysyä mitään... :D

      Poista
  2. Ja just kun mä mietin että minkätyyppistä muulikamaa voisin postata seuraavaksi, niin tässähän oli tosi monta hyvää vinkkiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitappa muulille Summer Bucket list!

      Ps. Blogisi on lisätty tuonne blogrolliin.

      Poista
    2. Muulin ruokaämpärilista on kyllä aina ajankohtainen. Tosin se sisältää vaan yhden kohdan: syö s**tana sitä vihreetä kun sitä kerrankin on.

      En nimittäin uskalla tehdä kysymyspostausta, koska niskakarvat nousi pystyyn kun joku kysyi että missä olen töissä. Se meni niin henkilökohtaiseksi että poistin kommentin ja mietin pitkään että kuka tää stalkkeri on.
      Enkä kyllä jaksa arvostella kenenkään huonoja ja tosi huonoja blogejakaan.

      Toi sun rolli on hyvä kun sieltä voi poimia hyviä tätiblogeja omalle listalle!

      Poista
  3. Haha, juurikin näin! Ehkä olen siis jo turhan vanha tällaiseen hömpötykseen, mutta ärsyttää koko Bucket list -termi tässä yhteydessä. Aikaisempina vuosina kirjoitettiin tavoitteita ja/tai toiveita tulevalle kesälle, mutta onhan se paljon hienompaa kirjoittaa Bucket list. Blogikonkarina aloitin viisi vuotta sitten, ja päätin heti, että kysymyspostausta ei tule. Eikä ole tullut. :D Ehkä päätökseen vaikutti se, että olisi surkea odottaa kymmeniä kysymyksiä usean osan vastauspostauksia varten, kun ketään ei kuitenkaan kiinnostaisi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin just, tämähän on tietenkin se todellinen syy miksen itse sellaista lanseeraa... mutta kun olen oikeasti nähnyt, että jossain blogeissa on laitettu että kysymyspostaus ja sitten tulee vähän yllärinä jos ei kysymyksiä ala sadella. Toki kysymyspostaus on kiva ja mielenkiintoinen blogissa joka on pyörinyt pitkään ja on vankka lukijakunta. Mutta ei ehkä hyvä avaus. "Eiks nyt kukaan haluis kysyä jotain, kaikki kävis?"

      Poista
    2. Ps. Niin ja blogisi on lisätty tuonne blogrolliin.

      Poista
  4. Heh, olen miettinyt vähän samantyyppistä tekstiä itsekin.

    Minähän vastustan syvästi englanninkielistämistä. Ehdotankin, että jatkossa "bucket list" korvattaisiin sanalla "lusikkalista", tarkoittaahan bucket list asioita, joita halutaan tehdä ennen kuolemaa ("kick the bucket" vrt. "heittää lusikka nurkkaan"). Toivon kuitenkin, että "summer bucket list" viittaa kesän eikä kirjoittajan kuolemaan.

    Mutta linkkaa blogisi -päivityksistä tykkään, niistä voi löytää uutta luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lusikka nurkkaan? Uusi sanonta mulle, pyyhettä jotkut heittää kehään kyllä, mutta ei meillä tietenkään. Mutta keskustelimme tänään iäkkäämmän kollegan kanssa tästä ja kysyin mitä hänellä on bucket listalla, tosin käytettiin koruttomasti termiä "things to do before I die". Tyyppi sanoi ettei mitään. Oli nimittäin ollut puoli vuotta eläkkeellä, tehnyt kaiken, sitten oli todennut että nyt on tylsää, ja mennyt takaisin töihin. Että näin...

      Poista
  5. Mä voin tulla kuvaamaan, kun teet kakkosen ja vitosen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, mullapa on jo postaus valmisteilla kakkosesta, kuvamatskua löytyy. Viitosta ei tod kuvata biksuissa, blogin lukijoissa saattaa olla alaikäisiä, jotka järkyttyisivät moisesta graphic images -matskusta.

      Hevosen lupaan kuvata nakuna, ja postaan toki kuvat tänne. ;D

      Poista
    2. Muista otsikoida oikein. "Charly paljastaa - rohkeat nakukuvat" tuo jatkuvasti kävijöitä vuosien jälkeenkin:D

      Mä vaan edelleen nauran tuota sinun listaa...

      Poista

Kiva kun poikkesit. Jätä kommentti tänne! Kerro omista kokemuksistasi?